top of page

TV, telefon och data

TV, Telefon, Internet

Det finns ett avtal mellan vår bostadsrättsförening och Telia för bredband i din bostad. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning. Följande ingår:

  • En digitalbox (kollektiv box som tillhör bostadsföreningen). Observera att digitalboxen är knuten till det avtal som gäller mellan bostadsrättsföreningen och Telia. Du får alltså inte ta dem med dig när du flyttar.

  • Abonnemang och telefonadapter som möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer.

  • Internetanslutning med en hastighet på 250/250 Mbit/s.

Digitalboxen och allt som ingår i IT-skåpet tillhör föreningen och ska alltså vara kvar i lägenheten när du flyttar.

Länkar till guide för hur man kopplar in router och TV-box:

Koppla in Routern

Koppla in TV-boxen 


Du som boende kan beställa högre hastigheter på internet, du kan beställa fler TV-kanaler/TV-paket samt tjänster på din bredbandstelefoni. Se www.telia.se/fiber  för aktuella erbjudanden och priser för privathushåll.

 

Felsökning och support

Om du får problem med TV-, telefon- eller Internetanslutning se instruktion under avsnitt ”Tv, telefoni och dator” i skötselanvisningen alt. dokument nedan.
Du kan även ringa Telia support på 020-240 250 eller www.telia.se/support

IT-skåp

I de flesta bostäderna finns IT-skåpet placerad i klädkammaren eller i hallen bredvid el-centralen.

 

I IT-skåpet finns en panel med numrerade uttag, en så kallad patchpanel. I din patchpanel bestämmer du själv vilken funktion nätverksuttagen i respektive rum ska ha.

När du flyttar in så är vissa uttag i sovrum, vardagsrum och kök redan aktiverade enligt information på insidan av IT-skåpet, men du kan alltså flytta och ändra fritt till andra uttag.

Network Hub och kabel

Tillhör lägenheten

Bredbandsroutern, TV-box med fjärrkontroll tillhör lägenheten

TV-boxen, tillhörande fjärrkontroll och Bredbandssroutern tillhör föreningen och föreningens avtal  med Telia och skall därför alltid finnas kvar i lägenheten.

För att minska risken att de försvinner så har vi fixat små etiketter som skall klistras på TV-boxen, fjärrkontrollen och Bredbandsroutern. Se bildexempel.

Tilläggstjänster som ni beställt själva

Däremot om ni har beställt tilläggstjänster till er lägenhet, tillägg till föreningens grundavtal t.ex. extra kanaler eller mer bredbandskraft,, så måste ni själva säga upp det när ni säljer lägenheten och flyttar.

Telialapp-Router.jpg
Telialapp-TVbox2.jpg
Telialapp-TVbox1.jpg
bottom of page